On the menu: A whole lot of carrot

October 6, 2016

Kent u de kunst van de volledige groente te gebruiken al ? Wist je dat je de stengels, zaden, wortels, schillen, ... van een groente niet hoeft weg te gooien? Gebruik ze en ontdek een hele nieuwe wereld aan smaken terwijl u verspilling vermijdt en geld bespaart. Smakelijk!

 

Geroosterde wortelen met wortelloof pesto

 

Ingrediënten

  • 500 gr kleine wortelen (met loof)

  • 2 eetlepels plantaardige olie

  • Zout, zwarte peper

  • 1 teen look

  • 3 eetlepels pijnboompitten (kan ook met zonnebloempitten, walnoten, pistachenoten, amandelen, macadamianoten...)

  • 1/2 tas verse basilicum

  • 1/4 tas fijn geraspte Parmezaanse kaas

  • 1/2 tas extra-virgin olijfolie

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°. Knip het wortelloof eraf maar laat wat van de wortelstam over. Hou 2 tassen wortelloof opzij. Gebruik de rest van het loof voor ander gebruik.  

  • Plaats de wortels op een bakplaat en besprenkel ze met plantaardige olie, zout en peper. Draai ze af en toe om en laat ze 25-35 minuten bakken tot ze goudbruin en mals zijn. Laat ze afkoelen.

  • Doe de look, noten, basilicum, Parmesaan, 2 tassen wortelloof en de olijfolie bij elkaar en pureer met een staafmixer. Kruid naar smaak met peper en zout. Serveer de wortelen met de pesto.


Tips: Knip het loof meteen af voor je de wortels in de koelkast bewaart. Zo kan je de wortels langer bewaren. De wortelloof pesto kan je een paar dagen in de koelkast bewaren. Je kan de pesto ook langer bewaren in een ijsblokjesvorm in de diepvries.

 

Foto: Cedric Angeles

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Pain Perdu @ AUB-SVP

October 26, 2015

1/2
Please reload

Recent Posts

March 17, 2018

February 2, 2018

January 24, 2018